Idrættens Regnbuekoalition består af Danmarks Idrætsforbund (DIF), DGI, Dansk Boldspil-Union (DBU), DanskHåndbold, SvømDanmark, Danmarks Basketball Forbund, Pan Idræt, Spillerforeningen, Amnesty International og Institut for Menneskerettigheder
Gamechanger-håndbolde vækker begejstring
Sport skal være for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet. Det er overskriften på projektet #Gamechanger, som Idrættens Regnbuekoalition står bag.
Derfor er det også helt naturligt, at vores landshold, vores forbilleder, bakker op. Håndboldkvinderne og Håndboldherrerne spillede i foråret med den nye specialdesignet #Gamechanger-bold, der i den forbindelse også blev omtalt i både studiet op til kampen og på tv2.dk.
"Vi skal sige fra over for al slags diskriminerende sprog i idrættens verden. Både på topplan og i foreningslivet." - Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold
”Det skal ikke stå i vejen for hverken sport eller andet i ens liv”
Indsatsen #Gamechanger handler blandt andet om at få folk til at tænke over, tage stilling til og ikke mindst tale om lighed og forskellighed i idrætsforeningerne. Det sker blandt andet ved at skabe opmærksomhed om betydningen af omgangstone og handlemønstre, der virker ekskluderende for LGBTI+-personer:
- Vi skal sige fra over for al slags diskriminerende sprog i idrættens verden. Både på topplan og i foreningslivet. Derfor er jeg glad for, at vores landshold, ved at spille med #Gamechanger-bolden, markerer, at vi har fokus på at skabe en mere inkluderende kultur, siger Morten Stig Christensen, formand i DanskHåndbold og fortsætter:
- Det er vigtigt, at DanskHåndbold går forrest og samtidig støtter foreninger, trænere og de enkelte spillere, så de kan være med til at tage ansvar for, at alle føler sig velkommen i vores sport.
Formanden bakkes op af flere tilskuere, som overværede landskampene, hvor #Gamechanger-bolden kom i spil:
- Det skal være helt okay at have den seksualitet, man har, og det skal ikke stå i vejen for hverken sport eller andet i ens liv, fortæller Emma på 14 år fra Odense.
Også 52-årige Christina fra Svendborg stemmer i:
- Det er vigtigt, at der er plads til alle, uanset hvem vi er, og hvordan vi ser ud. Alle har lige meget ret til at være den, de er. Der skal ikke være nogen, der kommer og sætter en label på, at der er noget, man ikke kan.
Sådan kan din forening også være med
De nye specialdesignede #Gamechanger-bolde findes ikke kun til landsholdene, men kan også komme ud i din forening. De er nemlig en del af det toolkit, man som forening modtager, hvis man er en del af projektet.
Vil du og din forening være med til at skabe en inkluderende kultur? Via hjemmesiden blivgamechanger.dk kan du her læse mere om #Gamechanger, og hvordan din forening kan gøre en forskel. Lad os sammen skabe idræt for alle uanset seksualitet eller kønsidentitet.